De toekomst van de auto is CO2-neutaal. Maar dat betekent niet dat auto’s niet meer leuk mogen klinken. Yamaha en Toyota werken aan een V8 die lekker ronkt en toch milieuvriendelijk is.
Waterstofauto
Elektrische auto’s hebben de toekomst, dat is inmiddels wel duidelijk. Voor veel autoliefhebbers is dat even slikken. Een ronkende V8 of hoogtoerige zescilinder klinkt toch een stuk leuker dan het futuristische gezoem van een EV. Uit Japan komt gelukkig geruststellend nieuws voor petrolheads. Al heeft het weinig met benzine te maken.

Yamaha
Toyota en Yamaha hebben een plan verzonnen om de verbrandingsmotor in leven houden: ze laten hem op waterstof draaien. Toyota heeft Yamaha Motor de opdracht gegeven om een 5,0-liter V8 uit de Lexus RC F zo aan te passen, dat hij op waterstof loopt. De bouwer van violen, piano’s, fanfare-instrumenten, geluidsinstallaties, buitenboordmotoren, golfclubs (echt waar), zwembaden (geen gein), motorfietsen en jetski’s draait daar zijn hand natuurlijk niet voor om.