Met de Zoe was Renault in 2012 het eerste Europese merk dat een compacte elektrische gezinsauto op de markt bracht waar je daadwerkelijk wat aan had. Maar ondanks de vroege start, bleef het een aantal jaren verrassend stil bij de Fransen. Tot nu dan, want met de volledig elektrische Mégane zet Renault hoog in. De auto gaat het opnemen tegen de Volkswagen ID.3. Tijd voor een eerste kennismaking.
Renault Megane E-Tech Electric
Renault weet hoe je een elektrische auto moet bouwen en verkopen. Met 71.579 exemplaren was de Zoe in 2021 de twee na best verkochte EV in Europa. De Zoe krijgt nu na tien jaar eindelijk een grote elektrische broer: de Renault Mégane E-Tech Electric.

Geen kopie
De modelnaam suggereert dat Renault de huidige generatie van de Mégane voorzien heeft van een elektrische aandrijflijn, zoals Volkswagen dat al een paar jaar geleden deed met de E-Golf en Kia met de e-Niro. Niets is echter minder waar. De elektrische Mégane E-Tech is een compleet nieuw model, dat helemaal niets te maken heeft met de traditionele variant met een verbrandingsmotor. Sterker nog, de reguliere Mégane blijft gewoon leverbaar naast de elektrische variant, maar nog enkel als stationwagenversie.