Wedstrijdleider Michael Masi kwam zwaar onder vuur te liggen door zijn besluiten tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Het resultaat is dat hij zijn functie als wedstrijdleider in 2022 niet meer mag doen. Hij wordt vervangen door twee anderen, die elkaar gaan afwisselen. Wel krijgt Masi een nieuwe taak aangeboden binnen de FIA. Dat maakte FIA-baas Mohammed Ben Sulayem bekend in een bericht.

In opspraak
In de laatste race van het seizoen pakte Max Verstappen ten koste van Lewis Hamilton de wereldtitel in het kampioenschap. Mede door de besluiten die Michael Masi nam tijdens de slotfase van de race, waarin hij met nog één ronde te gaan de safetycar naar binnenhaalde en achterblijvers liet inhalen. Hierdoor kon Max in de laatste ronde op versere banden de aanval openen op Hamilton en de rest is bekend. Welke taak Michael Masi krijgt binnen de FIA is nog niet bekend.

F1 VAR
De nieuwe wedstrijdleiders heten Niels Wittich en Eduardo Freitas en zullen elkaar afwisselen. Ze worden ondersteund door Herbie Blash, voormalig vervangend Race Director van de F1. Om een oogje in het zeil te houden op de nieuwe wedstrijdleiders heeft Ben Sulayam een nieuw plan. Waarbij een soort VAR in het leven wordt geroepen, zoals we dat ook kennen bij voetbal. Deze zal toezicht houden op de besluiten van de wedstrijdleiding.