Wil je een autosleutel bijmaken, omdat je een sleutel bent kwijtgeraakt of puur zodat je een extra sleutel hebt? Het is inderdaad erg verstandig om extra autosleutels te hebben.

Als je een nieuwe auto krijgt of hebt gekocht dan wordt deze vaak met twee sleutels aangeleverd. Vaak heb je een reservesleutel zonder afstandsbediening en een hoofdsleutel met afstandsbediening. Als je een van deze twee sleutels kwijt raakt, verliest of niet meer kan vinden dan is het verstandig om er een bij te laten maken. Mocht je de ander ook verliezen dan kan je in ieder geval je auto nog gebruiken. Een sleutel bijmaken kan zowel met als zonder afstandsbediening.

De kosten van het bijmaken van een autosleutel

Tegenwoordig zijn bijna alle auto’s voorzien van een startonderbreker en een autosleutel daarentegen is voorzien van een chip. Deze chip zorgt ervoor dat je contact kan maken met de boardcomputer van je auto wanneer je het knopje van je sleutel indrukt.

Om zo’n sleutel te laten maken met chip en transponder, dan moet de autodealer of slotenmakersbedrijf gebruik maken van een code om de nieuwe sleutel te programmeren en te koppelen met je auto. Deze code wordt in de chip geplaatst en dan kan je je auto weer openen.

Als je een oudere auto bezit, een auto van meer dan 15 jaar oud, dan is de kans aanwezig dat je auto geen chip bevat. Voor een sleutelmaker is het maken van een sleutel voor een oudere auto dan ook makkelijker. De gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn is tussen de 10 en 30 euro.

Wanneer er een sleutel gemaakt moet worden met afstandsbediening en dus een chip, dan zal de sleutel al snel 50 tot 100 euro kosten.

Afhankelijk van het merk en het type sleutel kan de prijs variëren.