Je kan met de metro Rome ontdekken. Er zijn diverse metrolijnen door de stad die jou kunnen brengen naar de plaats van bestemming. Koop een kaartje en stap in.

Rome heeft veel bezienswaardigheden. Je kan de Sixtijnse kapel bezoeken, of de Trevi fontein. Ook is het Colosseum een aanrader. Koop je ticket voor het Colosseum online, dan hoef je niet in de rij te staan. Na een dag sightseeing is het tijd voor een hapje en een drankje. In Rome vind je veel terrasjes waar je kan genieten van de zon. Of ga naar een pizzeria en bestel een lekkere pizza.

Genoeg bezienswaardigheden in Rome om je een aantal dagen te vermaken. Deze bezienswaardigheden kun je eenvoudig met de metro bereiken, waarna je slechts nog een aantal minuten hoeft te lopen naar de gewenste bestemming.

Tickets voor de Metro

Om gebruik te maken van de Metro in Rome kun je losse kaartjes kopen op een station. Het is ook mogelijk om de Rome Metro Card aan te schaffen, dit wanneer je meerdere dagen gebruik wil maken van het openbaar vervoer. Met deze kaart kun je namelijk 1-3 dagen gebruik maken van het openbaar stadsvervoer in Rome. Ook kun je met deze tickets gebruik maken van de bussen en tram. Zelfs wanneer je de regionale trein wil gebruiken, is dat mogelijk met deze kaartjes.

Het voordeel van de Rome Metro Card is dat je deze ook kan gebruiken om vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad te komen. De Metro in Rome brengt jou op vele mooie plekken, wel handig om de kaart van de metrolijnen bij je te houden!